Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini

Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini
Link Artikel/Video : Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini

Baca juga


Jabatan Hidupan Liar Sabah adakan lelongan awam buaya Isnin ini

Kedua-dua reptilia terbabit ditangkap di lokasi berbeza susulan aduan awam dalam tempoh tiga hari bulan lepas. - Gambar hiasan

KOTA KINABALU: Jabatan Hidupan Liar Sabah akan mengadakan lelongan awam bagi dua ekor buaya pada 6 Ogos ini.

Pegawai Perhubungan Awamnya Siti Nur'ain Ampuan Acheh berkata kedua-dua reptilia terbabit ditangkap di lokasi berbeza susulan aduan awam dalam tempoh tiga hari bulan lepas.

Buaya pertama sepanjang lapan kaki 11 inci merupakan buaya betina yang ditangkap pada 26 Julai di Kampung Sungai Anak, Kinarut manakala yang kedua adalah buaya jantan sepanjang 10 kaki ditangkap di sebatang sungai berhampiran Kelly Bay Resort, Tuaran pada 29 Julai, katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata kedua-dua reptilia berkenaan kemudian dibawa ke pusat pemulihan di Potuki untuk pemeriksaan sebelum dilelong, katanya.

Proses lelongan akan bermula pada 11.30 pagi dan harga lelongan untuk buaya jantan bermula pada RM1,000 manakala harga lelongan buaya betina bermula pada RM650, katanya.

-- BERNAMA
Sumber AA