CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM

CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM
Link Artikel/Video : CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM

Baca juga


CEO Syarikat Air Terengganu direman SPRM

KETUA Pegawai Eksekutif (CEO), Syarikat Air Terengganu (SATU) direman enam hari mulai hari ini untuk membantu siasatan kes penyalahgunaan kuasa meluluskan peruntukan RM380,000 bagi mengubahsuai pusat agihan air menjadi kediamannya. - Foto Ghazali Kori 
 
KUALA TERENGGANU: Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Syarikat Air Terengganu (SATU) direman enam hari mulai hari ini untuk membantu siasatan kes penyalahgunaan kuasa meluluskan peruntukan RM380,000 bagi mengubahsuai pusat agihan air menjadi kediamannya.

Permohonan reman Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dibenarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret / Sesyen Kuala Terengganu Roszita Md.Saad mengikut Seksyen 23 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.

Terdahulu lelaki berumur 58 tahun itu ditahan SPRM di pejabat agensi itu petang semalam bagi membantu siasatan atas dakwaan menggunakan jawatan beliau untuk meluluskan projek mengubah suai dan menaik taraf bangunan di Pusat Agihan Gong Badak, Kuala Nerus berjumlah RM 380,000 pada Disember 2016 hingga Februari 2018.

Projek itu kemudian dijadikan sebagai Pejabat Operasi SATU Daerah Kuala Nerus sebelum ditukar menjadi kediaman suspek sendiri. - BERNAMA

Sumber BH