17 pengawal di JPM ditahan reman

17 pengawal di JPM ditahan reman - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk 17 pengawal di JPM ditahan reman, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : 17 pengawal di JPM ditahan reman
Link Artikel/Video : 17 pengawal di JPM ditahan reman

Baca juga


17 pengawal di JPM ditahan reman

SERAMAI 17 pengawal keselamatan di Jabatan Perdana Menteri (JPM) dibawa ke Mahkamah Majistret, Putrajaya untuk mohon reman bagi membantu siasatan berhubung kes salah guna kuasa dan penyelewengan dana. - Foto Mohd Fadli Hamzah

PUTRAJAYA: Seramai 17 pengawal keselamatan di Jabatan Perdana Menteri (JPM) tiba di Mahkamah Majistret di sini, pagi ini untuk ditahan reman bagi membantu siasatan berhubung kes salah guna kuasa dan penyelewengan dana.

Mereka tiba di pekarangan Kompleks Istana Kehakiman kira-kira jam 9.15 pagi dengan sebuah bas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sumber SPRM berkata, semua mereka ditahan petang semalam selepas hadir memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM, di sini.

Difahamkan, mereka ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes penyelewengan dana Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) membabitkan jutaan ringgit.

Mereka yang ditahan termasuk seorang pegawai keselamatan Gred KP52 dan 18 pengawal keselamatan masing-masing Gred KP 11 hingga 38 berusia antara 31 hingga 51 tahun.

Sumber BH