"Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh

"Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk "Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Hiburan, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : "Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh
Link Artikel/Video : "Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh

Baca juga


"Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas" - Anak Khalid Salleh

KUALA LUMPUR: Pelakon dan penggiat seni, Khalid Salleh, 70 tahun menghembuskan nafas terakhir di Pusat Perubatan Ampang Puteri, di sini hari ini.

Perkara itu disahkan anak lelaki allahyarham, Israr Khalid ketika dihubungi Astro AWANI.

“Bapa saya sakit dan menghadapi kesukaran untuk kencing sejak tahun lepas. Arwah telah terlantar seminggu selepas pembubaran parlimen.

“Sejak dua hari lepas, arwah rasa sukar untuk bernafas. Pagi tadi kami dapat memujuk arwah untuk ke hospital dan terus dimasukkan ke ICU (Unit Rawatan Rapi).

“Doktor mengesyaki arwah dijangkiti Tuberkulosis (TB). Kuman sudah merebak ke paru-paru dan tulang,” katanya.

Sepanjang hayatnya, Allahyarham pernah dinobat sebagai Pelakon Lelaki Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik ke 43 di Taipei pada tahun 1998 menerusi filem Jogho.

Allahyarham merupakan pelakon lelaki kedua menerima pengiktirafan itu selepas Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

Allahyarham juga merupakan penulis buku berjudul Melayu Hilang di Dunia.

Sumber AA