Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah!

Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah! - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah!, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Media Sosial, Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah!
Link Artikel/Video : Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah!

Baca juga


Ingat lagi Adam Adli? Ini perkembangan terkini beliau yang mengejutkan ramai selepas PH memerintah!


Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) telah membatalkan penggantungan pengajian selama lima tahun terhadap aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim.

Ini selepas Mahkamah Rayuan membebaskannya daripada tuduhan menghasut berhubung ucapan yang dibuat Adam beberapa hari selepas BN menang pada pilihan raya umum ke-13 pada 2013.

UPSI, dalam surat kepada Adam Adli, berkata pihak universiti telah dimaklumkan Pejabat Peguam Negara bahawa mahkamah telah membersihkannya dari salah laku.

"Sehubungan itu, saudara dengan ini dilepaskan daripada pergantungan tersebut dan dibenarkan untuk menyambung pengajian di universiti ini mulai 10 September 2018," tulis surat itu.

Adam berkongsi surat itu pada hantaran Facebook berkata:

"Belum buat keputusan lagi. Doakan yang baik-baik."

Adam digantung pengajian di universiti pada 6 September 2013, berikutan pertuduhan hasutan di mahkamah itu.

Sebelum penggantungannya, Adam Adli memimpin bantahan pelajar mengenai pelbagai isu termasuk Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).


Sumber MK