Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul!

Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul! - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul!, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul!
Link Artikel/Video : Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul!

Baca juga


Giliran Wan Azizah Bersuara Isu Kadir Jasin dan Agong, Ini Baru Betul!

Hormati sensitiviti sebelum keluar kenyataan terbuka, kata Wan Azizah ulas A Kadir Jasin letak jawatan dalam majlis penasihat.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengingatkan mana-mana individu supaya menghormati sensitiviti negara sebelum mengeluarkan kenyataan secara terbuka.

Beliau berkata walaupun Malaysia mengamalkan konsep kebebasan bersuara, namun ada sesetengah perkara yang perlu ditapis demi memastikan keamanan negara sedia ada sentiasa terpelihara.

"Kita perlu jaga tutur kata, hormati tatasusila dan juga institusi Raja Berperlembagaan," katanya pada sidang media selepas menghadiri program Iftar@Kuala Lumpur 2018 di Dataran Merdeka di Kuala Lumpur, malam ini.

Beliau diminta mengulas peletakan jawatan Datuk A Kadir Jasin sebagai Ketua Media dan Komunikasi Majlis Penasihat Kerajaan berkuat kuasa serta merta.

A Kadir dilaporkan berkata beliau membuat keputusan itu demi mengelak kekeliruan dalam kalangan masyarakat berkaitan peranannya dalam Majlis tersebut serta pandangan beliau dalam blog dan kolum mingguan di akhbar Sinar Harian.

Kira-kira 10,000 orang memeriahkan Program Iftar@KL itu yang dianjurka buat kali ketujuh oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara bersama-sama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

Dr Wan Azizah turut mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam dan menasihati mereka supaya sentiasa mengutamakan keselamatan jalan raya semasa memandu.

- Bernama
Sumber MK