Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman

Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman
Link Artikel/Video : Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman

Baca juga


Sayu...3 beradik maut dilibas parang oleh lelaki kurang siuman


Tiga kanak-kanak berusia antara dua hingga lima tahun maut selepas ditetak seorang lelaki yang dipercayai kurang siuman dalam kejadian amuk, petang tadi, lapor Berita Harian

Dalam kejadian kira-kira jam 2 petang di Kampung Sungai Haji Mohamad, Selekoh di Rungkup,  tiga mangsa yang merupakan adik beradik maut, manakala empat lagi mangsa parah termasuk ibu mangsa serta dua pelajar sekolah yang belum dikenali pasti identitinya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Perak, Senior Asisten Komisioner Yahya Abd Rahman berkata, ketika kejadian, suspek yang dipercayai kurang siuman itu telah menceroboh masuk ke sebuah rumah yang didiami tiga mangsa dan ibunya. 

Suspek yang bersenjatakan parang kemudian melibas ketiga-tiga mangsa sehingga mengakibatkan kematian, manakala ibu mangsa cedera parah. Selepas kejadian itu, suspek pergi ke Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Haji Mohamad dan menetak dua pelajar sekolah dan seorang orang awam. 
Menurut seorang penduduk kampung yang tidak mahu didedahkan identitinya berkata, suspek yang dipercayai berusia dalam lingkungan 30-an itu tinggal tidak jauh dari rumah mangsa. 

"Sejak dua tiga hari lalu, dia kelihatan seperti tidak berapa sihat dan kami tidak menyangka dia sanggup melakukan perbuatan sebegitu kejam di hari pertama berpuasa," katanya. 
Berdasarkan maklumat orang awam, polis berjaya menahan suspek dan turut merampas senjata yang digunakan oleh suspek untuk siasatan lanjut.
Kesemua mangsa dibawa ke Hospital Teluk Intan untuk bedah siasat dan menerima rawatan lanjut. Polis kini sedang menyiasat kejadian itu mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sumber TR